Fix De herstelserver kon niet worden gecontacteerd [De ultieme gids]

Summary: Heb je net de foutmelding "Recovery Server Could Not Be Contacted on Mac" gekregen tijdens de macOS-update? Deze fout treedt op als gevolg van verschillende problemen. Deze gids bespreekt de redenen en manieren om het probleem op te lossen. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en specifieke software hebt zoals Stellar Data Recovery Professional om je bestanden te herstellen als er iets misgaat.

Het probleem “recovery server kon niet worden gecontacteerd” is een veel voorkomende fout die Mac-gebruikers kunnen tegenkomen bij het herstellen of upgraden van hun systemen. Bij het uitvoeren van taken zoals het installeren van het nieuwste macOS of het proberen om gegevens op je Mac te herstellen, moet de computer communiceren met Apple Server. Als er echter een probleem is met de verbinding met de server, kun je de foutmelding “recovery server could not be contacted” tegenkomen. Als je deze foutmelding krijgt, volg dan onze gids met werkende oplossingen.

Waarom treedt het probleem “Er kon geen contact worden gelegd met de herstelserver” op?

Als je macOS gebruikt, kun je het probleem “herstelserver kon niet worden gecontacteerd” tegenkomen op Mac als je apparaat geen verbinding kan maken met de servers.

Hier zijn enkele mogelijke oorzaken van dit probleem:

  1. Instabiel netwerk: Als de internetverbinding van je apparaat instabiel is en onvoldoende bandbreedte heeft, kun je mogelijk geen verbinding maken met de servers.
  2. Datum en tijd synchroniseren: Als de datum- en tijdinstellingen van je apparaat niet zijn gesynchroniseerd met de herstelserver van Apple, kan dit de fout “herstelserver kan niet worden gecontacteerd op Mac” veroorzaken.
  3. Verouderd macOS: Als je macOS verouderd is, kun je mogelijk geen verbinding maken met de herstelserver.
  4. Veel gebruikersverkeer: Als te veel gebruikers tegelijkertijd hun macOS proberen bij te werken, kan dit de Apple server overbelasten en het probleem “herstelserver kon niet worden gecontacteerd op Mac” veroorzaken.

Hoe het probleem “Herstelserver kan niet worden gecontacteerd” oplossen?

Laten we nu naar oplossingen gaan om het probleem “recovery server kon niet worden gecontacteerd” op te lossen.

Oplossing 1: Datum en tijd bijwerken

Voer de volgende stappen uit om de fout “recovery server could not be contacted on Mac” te herstellen die wordt veroorzaakt door onjuiste datum- en tijdinstellingen:

Terminalopdracht

Als het bovenstaande commando niet werkt, volg dan deze stappen:

  1. Open de Terminal opnieuw.
  2. Typ datum en druk op Enter om de huidige datum en tijd van je Mac te controleren.
  3. Als de datum en tijd niet juist zijn, gebruik dan de opdracht date

Terminalopdracht

  1. Druk op Enter en sluit Terminal af.
  2. Klik op MacOS opnieuw installeren om het macOS-installatieprogramma opnieuw uit te voeren.

Opmerking: Als je de datum moet wijzigen, gebruik dan deze opdracht: date [MM][DD][HH][MM][YY], waarbij je de gegevens moet vervangen door de huidige datum en tijd. Bijvoorbeeld,

Terminalopdracht

Oplossing 2: Controleer de internetverbinding

Om het probleem “herstelserver kan niet worden gecontacteerd op Mac” op te lossen, moet je ervoor zorgen dat je Mac goed is verbonden met het internet. Als je een bekabelde verbinding gebruikt, probeer dan de Ethernet-kabel opnieuw aan te sluiten.

Je kunt ook de beschikbare Wi-Fi-netwerken controleren. Om dat te doen:

Een snellere internetverbinding zorgt voor snellere toegang tot de benodigde Apple servers.

Oplossing 3: Controleer Apple Services

Apple heeft een statuspagina waar problemen met de webserver en onlinediensten worden geregistreerd. Als het probleem met de diensten is, moet je mogelijk wachten tot ze zijn opgelost om de foutmelding “er kon geen contact worden gelegd met de herstelserver” op te lossen.

Oplossing 4: Het volledige installatieprogramma uitvoeren

Als je bij het installeren van een macOS-update via het App Store-update-installatieprogramma de foutmelding “er kon geen contact worden gelegd met de herstelserver” tegenkomt, kun je het probleem mogelijk oplossen door de volledige versie van het macOS-installatieprogramma te downloaden. Deze workaround is voor veel gebruikers effectief gebleken. Volg deze stappen om de volledige versie van de macOS Ventura-update te downloaden:

  1. Open Terminal vanuit de Utilities.
  2. Voer het volgende commando in om het volledige installatieprogramma uit te voeren:

    sudo softwareupdate -fetch-full-installer [OS versie].

Terminalopdracht

  1. Druk op Enter en wacht tot het downloaden is voltooid.

Oplossing 5: Schijf wissen en macOS opnieuw installeren

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, moet je je Mac-schijf wissen en macOS opnieuw installeren. Hier lees je hoe je dat doet:

  1. Klik op de knop Wissen om te bevestigen en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Daarna moet je je macOS herstellen met alle benodigde gegevens.

Volg deze stappen om je Mac te herstellen vanuit de back-up:

Als alternatief kun je je Mac herstellen met een gespecialiseerd programma zoals Stellar Data Recovery Professional

Volg deze stappen om je schijf te herstellen met Stellar Data Recovery Professional:

1. Download en installeer de software Stellar Data Recovery Professional voor Mac.

2. Open de toepassing en selecteer de bestandstypen die je wilt herstellen. Je kunt specifieke bestanden kiezen of alles herstellen.

3. Wanneer je de bestandstypes hebt gekozen die je wilt herstellen, klik je op de knop Volgende.

4. Selecteer de schijf waarop je de verloren gegevens wilt zoeken en klik op Scannen.

5. Voer na de scan een voorbeeld van de bestanden uit en kies de gewenste bestanden.

6. Nadat u de gewenste bestanden hebt geselecteerd, klikt u op Herstellen om te voltooien.

Inpakken

Kortom, de foutmelding “recovery server kon niet worden gecontacteerd” op je Mac kan frustrerend zijn, maar er zijn verschillende methoden om dit op te lossen. Elke oplossing kan je helpen om je Mac weer soepel te laten werken, van het controleren van je internetverbinding tot het wissen en herstellen van je harde schijf.

Vergeet niet om altijd een back-up te maken van je belangrijke bestanden voordat je een van deze oplossingen probeert en aarzel niet om verdere hulp in te schakelen als dat nodig is. Met de juiste stappen en een beetje geduld kun je deze fout oplossen en je Mac vol vertrouwen gebruiken.

Related Post

Exit mobile version